Videoklip

OBS! Nogle versioner af Internet Explorer kan have problemer med at afspille lyd på videoer. Prøv eventuelt en anden browser, som fx Google Chrome eller Firefox.

Nordfyns Kommune - Fyns første holdspilskommune

Tilpassede holdspil skal spilles ind i skoler, ældrecentre og foreninger i samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet.

Holdspil holder - Holdspilsdagen 2017

Holdspilsdagen gav almindelige borgere mulighed for at komme og blive klogere på og naturligvis afprøve en række sjove og motionseffektive boldspil, der både styrker sundheden og samværet med andre.

5-års jubilæum hos Center for Holdspil og Sundhed

Den 23. august holdt Center for Holdspil og Sundhed 5 års jubilæum på Nørre Allé i København. Vi har samlet højdepunkterne i en lille video fra dagen.

Pulsmåling på DGI Landsstævne 2017

Der var rift om at være med, da Center for Holdspil og Sundhed tilbød live pulsmåling af spillerne under floorballturneringen på årets Landsstævne i Aalborg.

Håndboldfitness på DGI Landsstævne 2017

På årets Landsstævne i Aalborg var der mulighed for at prøve kræfter med Håndbolffitness - en blanding af traditionel håndboldspil, løb og styrketræning.

Fra spisesal til floorballbane

På Torstorp Pleje- og Rehabliteringscenter i Høje Taastrup har de fundet opskriften på at få de ældre til at bevæge sig og dyrke sport.

Professor Peter Krustrup om børn, unge og fysisk aktivitet 

Peter Krustrup, professor ved Københavns Universitet, fortæller om ’Effekter af idræt og fysisk aktivitet i forhold til fysisk form og sundhed’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Lektor Jesper Lundby-Jensen om børn, unge og fysisk aktivitet

Jesper Lundbye-Jensen, lektor ved Københavns Universitet fortæller om ’Effekter af fysisk aktivitet på læring, kognitiv funktion og motoriske færdigheder’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Adjunkt Glen Nielsen om børn, unge og fysisk aktivitet

Glen Nielsen, adjunkt ved Københavns Universitet, fortæller om ’Psykologiske aspekter i relation til motivation og velvære’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Lektor Sine Agergaard om børn, unge og fysisk aktivitet

Sine Agergaard, lektor ved Aarhus Universitet, fortæller om ’Social inklusion og implementering i skole og foreningsliv’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Workshop: Fra forskning til praksis i skolen

Workshop fra seminar om ’Børn, unge og fysisk aktivitet’ i Idrættens Hus den 3. Maj 2016. Deltagerne arbejder med ideer til at omsætte forskning til praksis i folkeskolen og på ungdomsuddannelser. 

Workshop: Fra forskning til praksis i idrætsforeninger

Workshop fra seminar om ’Børn, unge og fysisk aktivitet’ i Idrættens Hus den 3. Maj 2016. Deltagerne arbejder med ideer til at omsætte forskning til praksis i idrætsforeninger. 

Konsensuskonference: ”Betydning af fysisk aktivitet for børns udvikling og velvære”

Den 4.-7. april 2016 samlede Institut for Idræt og Ernæring verdens førende forskere indenfor fysisk aktivitet hos børn og unge til en konsensuskon-ference. Professor Jens Bangsbo fortæller om de vigtigste konklusioner.

"FIFA 11 for Health" i Europa

Ny forskning viser at "FIFA 11 for Health" virker effektivt på sundhed, trivsel og sundhedsviden hos 10-12 årige danske skolebørn. Videoen introducerer konceptet som er udviklet i et samarbejde mellem KU, DBU og FIFA.

Animeret film om Fodbold Fitness produceret af DBU

Dansk Boldspil-Union fortæller om motionskonceptet Fodbold Fitness i denne tegnede fortælling på 3 minutter, der forklarer hvordan de danske kommuner kan samarbejde med DBU om at oprette Fodbold Fitness tilbud baseret på forskningen fra Center for Holdspil og Sundhed.

Peter Krustrup - 10 minutters foredrag om fodboldfitness

Professor Peter Krustrup fortæller to gymnasieklasser om centrets forskning i sundhedseffekter af fodboldtræning, der blandt andet viser, at motionsfodbold er et effektivt våben mod livsstilssygdomme som sukkersyge og forhøjet blodtryk.

Morten Stig Christensen - ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed

Morten Stig Christensen fortæller om, hvorfor han har sagt ja til at være ambassadør for forskningens sundhedsbudskaber og forklarerer, hvad Dansk Håndbold Forbund ser af perspektiver for samarbejdet med centret.

William Kvist - ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed

Fodboldlandsholdsspiller William Kvist fortæller om at være ambassadør for forskning i holdspil og sundhed, og hvordan han håber at kunne formidle sundhedsbudskaber via sine egne erfaringer og glæden ved det sociale element i fodbold.

FIFAs dokumentarfilm om Center for Holdspil og Sundhed

FIFA – det internationale fodboldforbund – har produceret en film om centrets forskning. Filmen viser, hvordan FIFA ser på betydningen af centrets arbejde - og hvordan forskningen anvendes til at fremme FIFA's sundhedsprojekter over hele verden.

Ældre fodboldspillere er sundere end deres jævnaldrende

Veteranerne fra B93 træner to gange om ugen året rundt. Hør hvorfor fodbolden stadig er en vigtig del af deres hverdag. Forskningsleder Peter Krustrup forklarer om de sundhedsmæssige gevinster ved livslang fodboldtræning

Fodbold Fitness for kvinder skaber fællesskab

Laila Ottesen fortæller om, hvad kvinder får ud af at gå til Fodbold Fitness, og hvordan konceptet afviger fra andre idrætsgrene.

Fodbold styrker hjertes sundhed og mindsker risikoen for livsstilssygdomme

Jens Bangsbo forklarer de sundhedsfremmende fysiologiske effekter fodbold har. Endvidere om behovet for at samarbejde med kommunale institutioner for at nå de fysisk inaktive.

Kvindefodbold øger hjertets og knoglernes sundhed

Peter Krustrup fortæller om, kvindelige elitefodboldspilleres gode sundhedsprofil. Utrænede kvinder viser betydelige forbedringer i deres fysiske form efter fodboldtræning.

Svedig læring ved Forskningens Døgn

Forskere ved Center for Holdspil og Sundhed gav gymnasie- og skoleelever et praktisk indblik i sammenhængen mellem intervaltræning, pulsmåling og sundhed for hjerte og kredsløb.

Fodbold på Rådhuspladsen skaber interesse for sund livsstil

Jens Bangsbo forklarer, at det er vigtigt for Center for Holdspil og Sundhed at komme ud til de folk, der skal have glæde af centrets forskning og inspirere dem med vores viden.

Træningsstudie tester kvinder omkring overgangsalderen

En af deltagerne bliver testet på løbebånd af forskere, som udtaler sig om den positive sundhedsfremmende værdi træningen forventes at have. 

Floorballtræning i hallen for kvinder omkring overgangsalderen

Et 12 ugers træningsforløb. Kvinder omkring overgangsalderen giver den gas i hallen med stav og bold under dagens floorballtræning.

Festlig åbning af Center for Holdspil og Sundhed

Landstræner Morten Olsen, en række af landets ypperste fodboldspillere og lederne af idrættens største organisationer deltog i åbningen af Center for Holdspil og Sundhed i oktober 2012.

Præsentationsfilm for
Center for Holdspil og Sundhed


Centret samler flerfaglige kompetencer inden for forskning, formidling og undervisning i holdspil og sundhed under et tag.