Februar 2018

NYHEDSBREV - FEBRUAR 2018


Bevægelse udenfor idrætstimen skal tilbyde noget andet

45 minutters bevægelse dagligt for alle klassetrin blev et krav med folkeskolereformen i 2014. Bevægelse som skal være med til at tilbyde eleverne noget andet end den fysiske aktivitet, der foregår i idrætstimen, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær for Dansk Skoleidræt. Vi har ringet op for at tage temperaturen på, hvordan det går med at integere reformkravet på skolerne, og hvilke barrierer der egentlig kan opstå, når lærerne skal løfte kravet om bevægelse udenfor idrætstimen? 
 

Læs mere
BasketMatematik

Video: Matematikforståelse og bevægelsesglæde

De næste tre år skal folkeskoleelever i København og Horsens Kommune løse matematikopgaver, mens de spiller basketball. Det sker som led i et projekt, hvor BørneBasketFonden og Institut for Idræt og Ernæring fra Københavns Universitet skal udvikle et nyt undervisningskoncept til de danske folkeskoler på tværs af idræts- og matematikundervisningen.

Gode råd til organisering af inkluderende holdspil

Når spillet domineres af de boldvante elever, er det svært for de andre børn at få mulighed for at udvikle deres spil og færdigheder. I en travl dag er det måske nogle gange det nemmeste at sætte eleverne i gang med at spille de holdspil, de allerede kender, og lade dem selv vælge, hvem de vil spille med. Men hvis man ønsker at inkludere flere og sørge for, at flest muligt elever deltager aktivt, kan det være en god idé at genoverveje den strategi.

Læs mere

Holdspil kommer på skoleskemaet i to nye kommuner

Kan et simpelt boldspil skabe trivsel, sundhed og styrke samarbejde og socialt samvær? Det lyder næsten som adskillige Kinderæg, men teorien er, at med tilpassede holdspil i skolen, kan det lade sig gøre. Derfor sætter holdspilskommunerne Vallensbæk og Nordfyn nu sammen med Center for Holdspil og Sundhed gang i projektet Spil Bolden i skolerne. 
Læs mere

Set i pressen og på nettet:

Fik du læst: 

 
Copyright © 2018, Center for Holdspil og Sundhed, All rights reserved.

Send os en e-mail: 
holdspil@nexs.ku.dk

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev så klik her: 
Afmeld