April_2018

NYHEDSBREV - APRIL 2018

Da jeg var ung, spillede jeg håndbold. Meget håndbold. Når der ikke lige var træning og kamp i den lokale klub, Himmelev-Veddelev Idrætsforening, eller hvis der var sommerpause, tog vi hen til de udendørs baner på Ollerupvej. Enten samlede vi et par hold, bestående af hvem-der-nu-lige-kunne, eller også tog min makker og jeg bare derhen selv.

I dag er der ikke længere opstregning til den klassiske håndboldbane på Ollerupvej. Det lille klubhus ligger der stadig, men jeg ved ikke, om det bliver brugt. Det er ikke en unik historie. Den udendørs håndbold, hvor det hele startede, er langsomt svundet ind. Tiden går og tingene ændrer sig. Men lysten til legen med bolden består. 

Tag forbi enhver dansk skolegård. Her spiller både piger og drenge GRIS eller Four Square (med den mere mundrette fordanskning – ”ost”) hvor deltagerne med hånden skal skubbe bolden over i de andres felter. Opstregningen klares med et stykke kridt, og så er man i gang. Håndboldspillet har mange kvaliteter – måske skal det bare genfindes og -opfindes. 

For hånd-bold kan tage mange former. Og frem for at stirre sig blind på banestørrelser og evigtgyldige regler, kan man med fordel udvikle det, som det er gjort med Håndboldfitness.

Hvem ved, måske begynder de så igen at spille håndbold på Ollerupvej? Bare på andre måder.

Læs hele lederen

Video: Vi varmer op med karklude

Team København startede sidste år et Håndboldfitness-hold. Ingredienserne er blandt andet - karklude, en blød bold og masser af fleksibilitet i både rammer og spil.

Håndbold skal være en sport man kan dyrke fra vugge til grav

Medlemstallene voksede støt i de danske håndboldklubber helt indtil slutningen af 80’erne, hvor tallet stille og roligt begyndte at dale. Dansk Håndbold Forbund har derfor de senere år sat hårdt ind for at udvikle fleksible tilbud, der kan knække den nedadgående kurve. Nu ser det endelig ud til, at det er lykkedes at vende den ’supertanker’, som generalsekretær Morten Stig Christensen kalder dansk håndbold. 
Læs mere

Håndbold organiseret som småspil er både sjovt og sundt

Håndbold er et af de holdspil, der kan have et stort potentiale i forhold til at vække bred appel. Det er en kendt og populær idrætsgren, som de fleste har fulgt i fjernsynet - og det er en sport med mange fans. Ny forskning dokumenterer håndboldens effekter.
Læs mere

Set i pressen:

Fik du læst: 

 
Copyright © 2018, Center for Holdspil og Sundhed, All rights reserved.

Send os en e-mail: 
holdspil@nexs.ku.dk

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev så klik her: 
Afmeld