Nyhedsbrev - Center for Holdspil og Sundhed, ultimo september, 2017


 
Holdspilsdagen - holdspil holder!  

Vejret var perfekt til udendørsaktivitet, da Center for Holdspil og Sundhed afholdt den allerførste holdspilsdag i København og Aalborg lørdag d. 23. september. Arrangementet var en del af European Week of Sports og arrangeret i samarbejde med Bevæg dig for livet. Der blev spillet tilpassede motionsholdspil for at demonstrere, hvordan holdspil kan spilles af alle og alle steder. I Aalborg blev der kastet sparket og svinget med bolden – først i Nordkraft og bagefter ude i det fine vejr på havnefronten. I København blev der spillet bold i Nørrebroparken. 

Læs mere om Holdspilsdagen Nye målgrupper til Floorball

 Vanløse Floorball satser på nye målgrupper

Hvordan påvirker det sundheden, når man starter med at spille MotionsFloorball i en forening? Det undersøges nu i et samarbejdsprojekt mellem Vanløse Floorball og et forskningscenter på Københavns Universitet, hvor deltagerne testes væk fra laboratoriet og ude i virkeligheden. Projektet skal kombinere forskning med rekruttering af personer med type-2 diabetes, hjerte-kar sygdomme samt målgruppen 65+ til foreningen. 

Læs mere om projektet


Tværfaglighed er centrets styrke

 Tværfaglighed er centrets styrke

Professor Kari Fasting fra Center for Holdspil og Sundheds forskningsrådgivende panel reflekterer over de første fem års arbejde i centret. Da panelet for nylig var samlet til møde i København, mødte vi mødte et af medlemmerne, professor Kari Fasting fra Norges Idrætshøjskole, og bad hende om en kort kommentar i anledning af femårsdagen for centrets åbning i oktober 2012. 

Læs hele interviewet 


Lyserød lørdag 7. oktober 

Virksomheder, frivillige, foreninger og fodboldklubber støtter kampen mod brystkræft med Lyserød lørdag d. 7. oktober. Blandet andet spiller hundredvis af kvinder over hele landet med i seks store fodboldstævner for at markere landsindsamlingen Støt brysterne. 

Læs mere om Lyserød lørdag på DBU Sjællands hjemmeside


Ugens video

- Se et kort sammendrag fra Holdspilsdagen i Aalborg  Gik du glip af disse historier


I pressen

Se flere presseklip fra Center for Holdspil og Sundhed


Følg os på vores andre platformeHar du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed, så kontakt os på holdspil@nexs.ku.dk.For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 27. september 2017