Nyhedsbrev - Center for Holdspil og Sundhed, ultimo august 2017


 
Jubilæumsbrag afholdt hos Center for Holdspil og Sundhed  

Det er i år 5 år siden, at Center for Holdspil og Sundhed slog dørene op med tværfaglig forskning, der skulle forbedre den danske folkesundhed på en socialt engagerende og sjov måde. D. 22. august fejrede vi jubilæet med et brag af et formidlingsarrangement, der bød på faglige oplæg, workshops og holdspil i praksis. 200 dejlige deltagere, masser af debat og networking samt en spændende paneldebat om unges idrætsdeltagelse gjorde både dagen til et vellykket arrangement og en fin status på de 5 år, der er gået. På Center for Holdspil og Sundhed glæder vi os til fortsat at bringe forskningen udenfor universitetets mure.

Læs mere og se billeder fra jubilæet Proteindrik

 Proteindrik giver ældre større muskler

Hvis ældre snupper en proteinshake lige efter boldspil, øger det muskelmassen i benene med mere end et halvt kilo på 12 uger. Resultatet kan være med til at holde ældre stærke længere og dermed mindske risikoen for manglende balance, fald, gangbesvær og langvarig pleje, når vi kommer op i alderen. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Center for Holdspil og Sundhed ledet af professor Jens Bangsbo fra Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Læs mere om projektet


Ph.d. forsvar 

Knud Eske Ryom forsvarer sin ph.d. afhandling d. 1.september, 2017 kl. 13. i Store Auditorium, Nørre Allé 53, 1. sal, 2200 Kbh. N.

Projektets formål var at udfordre unge drenge fra et socialt udsat område af Nørrebro, til at arbejde med temaet ”livsduelighed” og aktivt medborgerskab, så de aktivt oplevede at kunne tage ansvar for sig selv og andre i de arenaer, hvor de agerer i hverdagen.

Fundamentet var at skabe et fællesskab for drengene omkring et ”fælles tredje” (et holdspilsprojekt med fodbold, samt coaching/mentoring i skolen). Projektet tog endvidere udgangspunkt i udvikling af aktivt medborgerskab ved involvering og medinddragelse af unge i deres lokalmiljø, med det formål at udvikle sociale relationer og fællesskaber, der er mere end bare summen af de involverede individer.

Alle er velkomne.

Læs mere om Knud Eske Ryoms forsvar


Gik du glip af disse historier


I pressen

Se flere presseklip fra Center for Holdspil og Sundhed


Ugens video

- Vi har samlet højdepunkterne fra jubilæet i en lille video fra dagenFølg os på vores andre platforme

 


Har du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed, så kontakt os på holdspil@nexs.ku.dk.For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 31. august 2017