Nyhedsbrev - Center for Holdspil og Sundhed, primo august 2017



Center for Holdspil og Sundhed og Floorball Danmark vil gerne hjælpe din forening 

Skal din floorballforening deltage i et projekt, hvor I får mulighed for at få flere medlemmer og samtidig hjælper med at skabe nye forskningsresultater? Sammen med Floorball Danmark søger Center for Holdspil og Sundhed lige nu foreninger i hele Danmark til et samarbejde. Formålet med projektet er at få flere medlemmer til at spille MotionsFloorball i netop din forening, mens Center for Holdspil og Sundhed (CHS) samtidig kan forske i sundhedseffekterne af MotionsFloorball.

Læs mere om projektet 



Center for Holdspil tog pulsen på Landsstævnet

 Artikel om seniorer og holdspil på videnskab.dk

Forskning viser, at alderstilpasset motionsboldspil på små baner er en utrolig effektiv og motiverende motionsform. Blot to ugentlige træningspas med bolde henover 12 uger kan forbedre den fysiske formåen markant og føre til vigtige sundhedsforbedringer målt på blandt andet hjertefrekvens, sænkning af det farlige LDL-kolesterol og tab af mavefedt hos motionsuvante ældre. Sådan skriver tidligere ph.d.-studerende Jacob Vorup fra Center for Holdspil og sundhed i en artikel på videnskab.dk.

Læs hele artiklen på videnskab.dk



Jubilæum
 

Jubilæum nærmer sig 

D. 23. august fejrer Center for Holdspil og Sundhed 5-års jubiluæum. Dagen markeres med oplæg om vores forskning igennem de 5 år, der er gået. Vi byder også på en lang række interessante workshops og aktiviteter. Arrangementet henvender sig til Centrets samarbejdspartnere og interessenter i blandt andet kommuner, idrætsorganisationer og uddannelsesinstitutioner. Hvis du ikke nåede at melde dig til før fristen udløb, kan du kontakte Mie Bendtsen (mbendtsen@nexs.ku.dk) og høre, om der skulle være ledige pladser. 

Læs mere om jubilæet


Ph.d.- forsvar 

Knud Eske Ryom forsvarer sin ph.d. afhandling d. 1.september, 2017 kl. 13. i Store Auditorium, Nørre Allé 53, 1. sal, 2200 Kbh. N.

Projektets formål var at udfordre unge drenge fra et socialt udsat område af Nørrebro, til at arbejde med temaet ”livsduelighed” og aktivt medborgerskab, så de aktivt oplevede at kunne tage ansvar for sig selv og andre i de arenaer, hvor de agerer i hverdagen.

Fundamentet var at skabe et fællesskab for drengene omkring et ”fælles tredje” (et holdspilsprojekt med fodbold, samt coaching/mentoring i skolen). Projektet tog endvidere udgangspunkt i udvikling af aktivt medborgerskab ved involvering og medinddragelse af unge i deres lokalmiljø, med det formål at udvikle sociale relationer og fællesskaber, der er mere end bare summen af de involverede individer.

Alle er velkomne.

Læs mere om Knud Eske Ryoms forsvar


Gik du glip af disse historier


I pressen


Ugens video

- Tillykke med jubilæet fra Manu Sareen



Følg os på vores andre platforme

 



Har du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed, så kontakt os på holdspil@nexs.ku.dk.



For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 16. august 2017