Nyhedsbrev - Center for Holdspil og Sundhed, primo april 2017

Holdspil for seniorer kræver ingen idrætshal

Også seniorer er vilde med holdspil, og forskningen viser, at det er sundt på mange forskellige måder. Center for Holdspil og Sundhed vil nu uddanne personalet i seniorhuse, på aktivitets- og ældrecentre til at kunne stå for holdspilsaktiviteter. Den nye rådgiver på Center for Holdspil og Sundhed Anne Nistrup bærer anførerbindet på seniorområdet, og hun skal hjælpe med implementeringen i kommunerne. Hun har faktisk snydt lidt. Hun har nemlig allerede to års erfaring fra to af centerets projekter for seniorer, og de gode erfaringer glæder hun sig til at brede ud.

>> Læs mere om holdspil i AktivitetscentreTest af seniorer - billedgalleri

Test af seniorer
- billedgalleri

En række seniorer er i de forgangne uger blevet testet i relation til betydningen af floorballtræning for muskelmassebevarelse, sundhedsfremme og funktionel arbejdsevne hos ældre mænd i et 2-årigt opfølgende studie.


>> Se flere billeder

Vedholdende Floorball-seniorer testes igen efter 2 års træning

Floorball-seniorer testes igen efter 2 års træning

Tal fra Danmarks Idrætsforbund viser, at Floorball, som foreningsaktivitet, lige nu oplever den største popularitet nogensinde. Både antallet af medlemmer og antallet af foreninger, der tilbyder Floorball, har i løbet af 2016 slået rekorden.

>> Læs mere om fremgang af Floorball i DanmarkKursus i MotionsFloorball

Center for Holdspil og Sundhed afvikler i samarbejde med Floorball Danmark et kursus i MotionsFloorball, målrettet personer med tilknytning til idrætsforeninger. Kurset har fokus på opstart og organisering af nye foreningshold for mænd 60+, baseret på forskning og erfaringer med netop denne målgruppe.

>> Få mere information om kurset

Gik du glip af disse historier


 


Har du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om samarbejde med Center for Holdspil og Sndhed, så kontakt os på holdspil@nexs.ku.dk.For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 07. april 2017