Nyhedsbrev - Center for Holdspil og Sundhed, marts 2017

Inkluderende holdspil styrker børns deltagelse i idrætstimen

Inkluderende holdspil styrker børns deltagelse i idrætstimen

Inkluderende holdspil, der spilles uden en dommer lærer børnene nødvendigheden af fairplay, og kan være med til at styrke deres handlekompetence. 84 elever fra tre 6. klasser på en skole i Københavns Nordvestkvarter har i efteråret deltaget i et forskningsprojekt ved Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet, hvor de har spillet Ultimate Frisbee.

>> Læs mere om projektetRengøringsassistenter er fanget i negativ helbredsspiral

Rengøringsassistenter er fanget i negativ helbredsspiral

Rengøringsassistenter har ofte en dårlig kondition og en øget risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Verena Lenneis har undersøgt rengøringsassistenters deltagelse i idræt i fritiden som en del af sin ph.d.

>> Læs mere om undersøgelsen

I Haderslev dyrker kvinder MotionsFloorball på tværs af foreninger

I Haderslev dyrker kvinder MotionsFloorball på tværs af foreninger

Et øget fokus på MotionsFloorball som træningsform, har givet kvinderne i Haderslev mulighed for at dyrke sporten på tværs af foreninger. Kvinderne spiller engageret videre efter testperioden på 12 uger.


>> Læs mere om MotionsFloorball i HaderslevNetværksmøde om de nye sundhedsidrætter

Netværksmøde om de nye sundhedsidrætter

På den sidste dag i januar afholdt Center for Holdspil og Sundhed netværksmøde om foreningernes arbejde med de nye sundhedsidrætter. Dagen bød på oplæg om lokal organisering, fysiologiske effekter og forandringer i forbindelse med implementering af holdspilsfitness i lokale idrætsforeninger.

>> Læs mere om netværksmødet

Nye rådgivere i Center for Holdspil og Sundhed

Nye rådgivere til Center for Holdspil og Sundhed

Center for Holdspil og Sundhed har ansat tre rådgivere. Sammen med de øvrige medarbejdere skal de bringe Center for Holdspil og Sundheds forskningsviden i spil i skoler, foreninger og kommuner gennem rådgivning og implementering.>> Læs mere om de nye rådgivere


 


Har du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om at samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed, så kontakt os på holdspil@nexs.ku.dk.For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 14. marts 2017