Nytårshilsen 2017

Centerleder Jens Bangsbo ønsker godt nytår og ser frem mod 2017.Godt nytår fra Center for Holdspil og Sundhed 

Vi ser med glæde frem  mod et interessant 2017. Et år der byder på en del nyt.

Med en bevilling fra Nordea-fonden på 16 mio. kr. har Center for Holdspil og Sundhed etableret en rådgivnings- og implementeringsenhed. Enheden skal hjælpe kommuner, idrætsorganisationer og skoler med at motivere flere danskere til at bevæge sig.

Vi glæder os til – sammen med jer – at realisere et stort ønske: At endnu mere af vores forskning bliver bragt i spil udenfor universitetets mure.

Ny daglig leder for implementering og rådgivning 

Vi har pr. 1. februar 2017 ansat Bo Vestergård Madsen som daglig leder af enheden. Bo har stor erfaring fra både idrætsverdenen og idrætsforskning. Han kommer fra en stilling som analysechef i Lokale- og Anlægsfonden.

Sammen med tre rådgivere, kommunikationsmedarbejdere og forskere skal Bo være drivkraft i implementeringsarbejdet og den rådgivende kursusvirksomhed, centret nu går i gang med.

Året der gik

Året 2016 var et travlt og inspirerende år for de mange forskere og medarbejdere i Center for Holdspil og Sundhed. Mange forskningsprojekter er på vej med resultater, og nogle af dem kan du høre om den 31. januar, hvor vi afholder netværksmøde med fokus på ”Foreningers arbejde med de nye ’sundhedsidrætter’”.

2016 stod i høj grad i børnene og de unges tegn. Sammen med idrættens organisationer afholdt Center for Holdspil og Sundhed den 4.-7. april en konsensuskonference, hvor 25 internationale eksperter og repræsentanter fra idrætsorganisationerne drøftede den eksisterende viden på området. Hent pdf med anbefalinger om fysisk aktivitet for børn og unge.

Konferencen mundede ud i en konsensusudtalelse og en række anbefalinger til fremtidig handling. De evidensbaserede anbefalinger blev efter konferencen formidlet på to seminarer i Vejle og Brøndby med deltagelse af 305 deltagere.

Tak for jeres bidrag

Tak til alle jer, der viser interesse for vores arbejde, til de mange medarbejdere, der bidrager til centrets succes, og til Nordea-fonden for et aktivt samspil for at understøtte 'gode liv'. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke DIF, DGI, DBU, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, samt de mange kommuner vi samarbejder med, for et fortrinligt bidrag til de mange aktiviteter og de resultater, vi har opnået i centret.

Vi ser frem til en endnu tættere kontakt og et yderligere styrket samarbejde i det nye år. Vi vil også markere 5-året for centrets etablering med et stort formidlingsarrangement i sensommeren.

Med ønsket om et spændende og fremgangsrigt 2017 – rigtig godt nytår!

Jens Bangsbo, professor og centerleder  


 


Har du input til nyhedsbrevet? Så send en mail til holdspil@nexs.ku.dk.

Har du en kollega, der kan være interesseret i at modtage nyhedsbrevet, kan vedkommende tilmelde sig her.

Ønsker du at vide mere om samarbejde med Center for Holdspil og sundhed, så kontakt os her.For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 10. januar 2017