Nyhedsbrev - oktober 2016

NYHEDSBREVOKTOBER 2016

MotionsFloorball styrker sundheden hos ældre mænd

MotionsFloorball kan måske bliver den næste sundhedstrend for mænd med lidt år på bagen. Blot 2 x 24 minutter MotionsFloorball i 12 uger fører nemlig til lavere kolesteroltal, mindre fedt i blodet, en reduktion i risikoen for at få diabetes, positive forandringer på kredsløbet samt øget muskelkraft og bedre fysisk funktionsniveau hos mænd i alderen 65-76 år.

Læs mere...


 

Ph.d. forsvar v/Richard Thomas: Acute Exercise and Motor memory Consolidation

Tid: 13. oktober 2016, 14.00
Sted: Auditorium A i Teilum Bygningen, Frederik V's vej 11, 2100 København Ø (Rigshospitalet).

Richard Thomas er tilknyttet Center for Holdspil og Sundhed. Hans ph.d. afhandling undersøger sammenhængen mellem motorisk indlæring og fysisk aktivitet og mere specifikt hvordan intensitet, tidsmæssig placering samt type af fysisk aktivitet påvirker konsolideringen af den motoriske hukommelse samt en undersøgelse af de relaterede neurofysiologiske ændringer.

Læs mere...

Dansk Skoleidræt udgiver temahæfte: Skolebørn og fysisk aktivitet

I april 2016 samlede Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet 25 af verdens førende forskere inden for børneområdet til en konsensus-konference for at diskutere fysisk aktivitets betydning for børn og unge.

Dansk Skoleidræt har udgivet et tema-hæfte, som præsenterer konklusionerne fra konferencen. Få overblik over gevin-sterne ved fysisk aktivitet for både krop og hjerne og få gode råd til, hvordan den viden kan tænkes ind i skolens daglige praksis.

Læs temahæftet som epaper eller
bestil trykte eksemplarer.

For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 11. oktober 2016