Nyhedsbrev om FOLKEMØDET 2016

NYHEDSBREV - OM FOLKEMØDET - 16.-19. JUNI 2016

SES VI TIL FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM I NÆSTE UGE?

Center for Holdspil og Sundhed deltager i Folkemødet 2016 fra den 16-19. juni.

Vi er involverede i 10 forskellige events - de fleste af dem under overskriften #SUND4LIFE sammen med en række andre projekter støttet af Nordea-fonden.

Herunder kan du se, hvad vi laver, og hvor du kan møde os.

Deltager du ikke i Folkemødet, vil beskrivelserne give dig et godt billede af, hvad centret har fokus på i øjeblikket.

HUSK AT DELE nyhedsbrevet med folk, som det kan være relevant for. Tak ;)


 

Fysisk aktivitet for skolebørn 

Center for Holdspil og Sundhed forsker i hvordan fysisk aktivitet kan organiseres, og Dansk Skoleidræt implementerer viden i praksis. Fysisk aktivitet i skolen kan fremme selvværd, inklusion og sundhed! Hør hvordan bevægelse i grundskolen kan organiseres så selvværd, inklusion og sundhed fremmes.

Læs mere her

Holdspil for seniorer i idrætsforeninger

Holdspil som floorball på små baner og med høj intensitet fremmer deltagernes fysiske form, trivsel og fællesskab. Hør forskerne fra Center for Holdspil og Sundhed fortælle om effekterne af holdspil for seniorer. Spil med deltagere i et forskningsprojekt om foreningsbaseret floorball for seniorer.

Læs mere herHoldspil for 65+ - en vej til sundhed, trivsel og fællesskab

Fysisk aktivitet styrker både sundhed og trivsel. Det er derfor vigtigt at holde sig fysisk aktiv - også når man er 65+. Jens Bangsbo - leder af Center for Holdspil og Sundhed - debatterer værdien af fysisk aktivitet og illustrerer den nyeste viden gennem praktiske øvelser.

Læs mere her

Holdspil for skolebørn - sæt alle i spil

Børn vil gerne være fysisk aktive, hvis de får muligheden! Men aktiviteten skal organiseres, så børnene føler sig inkluderet, og så den fremmer trivsel og selvværd. Overvær forskerne fra Center for Holdspil og Sundhed organisere holdspil for en 4. klasse, og se hvor aktive eleverne bliver.

Læs mere herFælles Fodbold Fitness morgentræning

Kom og vær med til at sparke dagen godt igang sammen Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Lungeforeningen og DBU m.fl. og få smil på læben med Fodbold Fitness - en ny sjov, social motionsform for alle uanset niveau. Og så er det ifølge forskningen tilmed sundere end både løb og fitness!

Læs mere her

Holdspil for seniorer - start i dag

KSe hvordan holdspil kan organiseres og udøves af seniorer (65+). Holdspil på små baner og med få deltagere fremmer socialt samvær og høj puls. Hør forskerne fra Center for Holdspil og Sundhed fortælle om effekterne af holdspil som middel til fremme af sundhed, trivsel og fællesskaber hos seniorer.

Læs mere herSpilhjulet - opfind et sjovt, sundt holdspil 

Holdspil på små baner med få deltagere og høj intensitet fremmer sundhed, trivsel og sociale fællesskaber. Mød forskere fra Center for Holdspil og Sundhed til workshop på boldbanen. Brug selv bolden og få inspiration til at benytte holdspil i din forening, kommune eller på din arbejdsplads.

Læs mere her

Kom og spil med Hammer fra "Rigtige Mænd" 

Holdspil på små baner, med få deltagere og høj intensitet fremmer sundhed, trivsel og sociale fællesskaber. Mød op på Center for Holdspil og Sundheds lille boldbane. Prøv at spille to holdspil, som egner sig til at børn (6+) og voksne kan spille sammen. Få en snak med Hammer fra ”Rigtige Mænd".

Læs mere herEffektiv forebyggelse – har vi råd til at lade være?

Hvorfor bruger vi så få penge på forebyggelse? Og bør det være frivilligt eller obligatorisk at holde op med at ryge, tabe sig eller træne i arbejdstiden? 14 organisationer bag ’Det Fælles Sundhedstelt’ inviterer til åbningsdebat, hvor eksperter og politikere diskuterer fremtidens forebyggelse.

Læs mere her

Idræt og sundhed

Hvordan kan Idrætsforeninger være med til at styrke folkesundheden og skal det være et fokus for den almindelig idrætsforening? Vi lægger op til en debat af de tilbud, som foreningerne tilbyder deres medlemmer, og om idrætslivet kan følge med tidens krav til fleksibilitet og selv-organiserende idræt.

Læs mere her

For at besvare denne email skriv til holdspil@nexs.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 10. juni 2016