Professor Jens Bangsbo nomineret til idrætspris – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Nyheder > 2017 > Professor Jens Bangsbo...

30. november 2017

Professor Jens Bangsbo nomineret til idrætspris

Nominering

Kulturministeriets Forskningsudvalg har indstillet leder af Center for Holdspil og Sundhed Jens Bangsbo, som én af de 12 mulige kandidater til at modtage Kulturministerens Idrætspris 2017.

Jens Bangsbo er nomineret til Kulturministeresn idrætspris 2017. Foto: Bo Kousgaard

- Jens Bangsbo har i sin efterhånden lange forskningskarriere fastholdt et stærkt fokus på relationen mellem fodbold og sundhed. I 2012 etablerede han Center for Holdspil og Sundhed, der bidrager med vigtig viden omkring holdsportens gavnlige effekter for sundheden. Resultaterne af Bangsbos forskning har blandt andet ledt til motionsfodboldkonceptet Fodbold Fitness. 

Kulturministerens Idrætspris uddeles hvert år ved en idrætsreception. I år foregår det den 11. december. Idrætsreceptionen er en markering af idrætsudøvernes og de indstilledes bidrag til et rigt, stærkt og mangfoldigt idrætsliv i Danmark og hylder det unikke danske idrætsliv, der både favner elite- og breddeidrætten. 

I 2016 stak hækkeløberen Sara Slott Petersen fra de øvrige indstillede, da hun løb med hæderen og samtidig præmieprisen på 100.000 kr. I årene før har blandt andre Dansk Atletik Forbund og idrætsforeningen IF Skjold-Skævinge vundet prisen. 

Jens Bangsbo blev også nomineret til Kulturministerens Idrætspris i 2013, sammen med professor Peter Krustrup, og i 2014. 

Blandt de øvrige nominerede til Idrætsprisen 2017 er blandt andre landsholdet i kvindefodbold og badmintonspilleren Victor Axelsen. Du kan se alle de nominerede og læse mere om prisen her: 

https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/hvem-vinder-kulturministerens-idraetspris-2017/1/1/