08. november 2017

Fællesskabet er en sidegevinst

MotionsFloorball

MotionsFloorball er for alle, og Center for Holdspil og Sundhed giver nu voksne borgere i Hvidovre og omegn mulighed for at spille hver onsdag fra 11-12 i Avedøre Idrætscenter i samarbejde med Hvidovre Attack Floorball Club og Hvidovre Kommune.

Det nye MotionsFloorballhold træner hver onsdag fra kl. 11-12 i Avedøre Idrætscenter. Foto: Heidi Pagaard

Floorball er ikke en fremmed sport for Maj-Britt og Erling Petersen, som er dukket op onsdag formiddag i Avedøre Idrætscenter for at spille MotionsFloorball. De har ikke selv været aktive spillere på et hold, men Erling har været holdleder for 1. holdet og som Maj-Britt siger, så stod hun for at 'vaske spillernes kluns'. Deres søn har desuden spillet på ungdomslandsholdet i Hvidovre Attack, så Floorball kender de alt til. Og nu vil de altså gerne selv være med.

"Jeg er gået på efterløn", fortæller Maj-Britt, som går på pension til sommer, og fortsætter "og nu vil jeg gerne lave noget igen". Maj-Britt har før spillet Floorball med sine børnehaveklasser i Rødovre, hvor hun var med til at starte et sundhedsprojekt op, og hun går allerede til vandaerobic hver tirsdag. Erling har tidligere deltaget i et forskningsprojekt med kredsløbstræning, hvor han tabte sig tre kilo. Men han døjer lidt med knæet - og ja, nu prøver han MotionsFloorball.

Maj-Britt og Erling Petersen er kommet for at få noget motion og tager fællesskabet med som sidegevinst. Foto: Heidi Pagaard

Erling så opslaget på Facebook, og nu har de to besluttet sig for at melde sig til et forskningsprojekt, som henvender sig til personer med type 2 diabetes, KOL, hjertekar-sygdomme samt for raske seniorer eller for personer, der bare gerne vil i gang med motion og gerne vil spille MotionsFloorball.

Bro mellem forskning, forening og kommune

Forsker Jonas Tybirk fra Center for Holdspil og Sundhed lægger ud med at forklare lidt om projektet, ”Vi vil gerne bygge bro mellem forskningen, foreningerne og kommunen. Meget forskning kommer ikke nok ud, men det vil vi gøre op med ved at flytte det helt ud i foreningerne”, fortæller han.

Sundhedskonsulent fra Hvidovre Kommune Lea Dyrehauge fortæller videre, at det måske godt kan være svært at tage sig sammen til at tage afsted, men det hjælper at tage flere afsted sammen. Hun understreger, at Floorball er en sjov motionsform der ikke kræver forudgående erfaring, og hvor man nemt glemmer sveden på panden.

Efter opvarmningen sætter instruktør Annahelena Skov Iversen gang i stavene. MotionsFloorball er et forskningsbaseret idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt. Det er let at komme i gang med og handler om sund og effektiv motion i en uformel ramme, hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt. 

Netop fællesskabet nævner Maj-Britt Petersen flere gange, "vi kommer for at få motion, men regner med at fællesskabet er en sidegevinst", fastslår hun. 

Til spørgsmålet om, hvorvidt Erling og Maj-Britt også kommer næste gang svarer de, "Det var fedt! Det var stille og roligt, selvom vores t-shirts er sjaskvåde af sved. Ja, du kan tro vi kommer igen."

Du kan læse mere om forskningsprojektet på Center for Holdspil og Sundheds hjemmeside. Hvis du gerne vil være med til at spille MotionsFloorball om onsdagen, kan du læse mere på Hvidovre Attacks hjemmeside.