19. januar 2016

Flot fremmøde til netværksmøde om MotionsFloorball

Lektor Laila Ottesen fra Center for Holdspil og Sundhed guidede deltagerne gennem netværksmødet den 13. januar. Foto: Bo Kousgaard.

Netværksmødet tiltrak 47 spørgelystne deltagere, og centrets netværksmedlemmer fik selskab af en række nye ansigter - inviteret af Dansk Floorball Union - samt en gruppe floorballspillere fra Boldklubben Skjold.

- Jeg synes det var et rigtigt vellykket netværksmøde med et godt fremmøde og nogle gode oplæg der igen viste centrets tværfaglige kvaliteter, fortæller Laila Ottesen, der var centrets vært for netværksmødet.

- Der var et dejligt livsbekræftende indslag at høre mændene fra floorball-samarbejdet mellem Center for Holdspil og Sundhed og Skjold fortælle om deres genfundne glæde ved holdspil og om det nye fællesskab, de har fået opbygget, siger hun.

Center for Holdspil og Sundheds netværksmøder fokuserer på udveksling af viden, debat og networking, og dette møde var ingen undtagelse. De to ph.d. studerende Jacob Vorup og Søren Bennike præsenterede spændende forskningsresultater om floorballs sundhedsmæssige effekter og implementeringen af nye idrætsinitiativer ude i ”den virkelige verden”.

Veloplagte ældre herrer fortalte om oplevelser med floorballtræning

Michael Milo Jørgensen fra Dansk Floorball Union fortalte om MotionsFloorball i praksis, og hvordan konceptet er udviklet med baggrund i forskningserfaringer fra Center for Holdspil og Sundhed.

Fire ældre herrer fra Boldklubben Skjold fortalte om at være forsøgsdeltagere i et af centerets forskningsprojekter i sundhedseffekter af holdspil - og om hvad det har betydet for dem at komme i gang med at spille floorball. 

Som før nævnt havde en gruppe veloplagte herrer fra Boldklubben Skjold også fundet vej til netværksmødet, og de fortalte indlevende om deres oplevelser ved at spille MotionsFloorball og om at indgå i de sociale sammenhænge, som holdsporten tilbyder dem.

Workshop ved Dansk Floorball Union

MotionsFloorball er målrettet idrætsforeninger, interesseorganisationer, virksomheder og kommunale forvaltninger. Implementering af idrætsinitiativer er en kunst, og til netværksmødet var Dansk Floorball Union vært for en workshop, hvori mødedeltagerne blev bedre rustede til at implementere MotionsFloorball i deres organisationer.

Center for Holdspil og Sundhed undersøger på kommunale aktivitetscentre, om holdspil kan øge trivsel, sundhed og fysisk form hos ældre borgere. 

Ny bog om MotionsFloorball

Ph.d.-studerende Jacob Vorup fra Institut for Idræt og Ernæring er en af tilrettelæggerne af den nye publikation om motionsfloorball. 

Publikationen “MotionsFloorball – et medrivende idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt” er udarbejdet af Jacob Vorup og Kåre Seidelin i samarbejde med Dansk Floorball Union.

Publikationen kan købes som bog eller downloades gratis som pdf her på hjemmesiden for Copenhagen Floorball Center.