23. april 2015

Stor interesse for nyt floorball-projekt i Holbæk

Forskning

Floorball skal få Holbæk-kvinder i gang med at motionere - og de bliver i 10 uger fulgt af forskere fra Center for Holdspil og Sundhed, der måler sundhedsffekten af træningen.

27 kvinder fra Holbæk og omegn svinger nu stavene i 10 uger langt forskningsprojekt i sundhedseffekter af floorballtræning. Modelfoto: Mikal Schlosser

Center for Holdspil og Sundhed har indledt et samarbejde med en floorball klub i Holbæk, Holbæk kommune, DGI Vestsjælland og Dansk Floorball Union for at implementere resultaterne fra centrets floorballstudie med midaldrende kvinder.

27 kvinder i alderen 30 til 60 år deltager i et 10 ugers træningsforløb i floorball i klubben Holbæk Bombers. De to ugentlige træninger varetages af klubbens trænere, mens forskere fra Center for Holdspil og Sundhed indsamler data via spørgeskema og konditionstests.

Projektkoordinator Kåre Seidelin fra Center for Holdspil og Sundhed fortæller:

- Vi har tidligere lavet forsøg med floorball i regi af universitetet. Det spændende ved dette projekt er, at det er første gang, vi samarbejder med en aktiv floorballklub – Holbæk Bombers – som stiller trænere og hal til rådighed for projektet.

På venteliste for at deltage

Der har været stor interesse for at være med i projektet. Fra start havde samarbejdspartnerne håbet på 12 deltagere, men efter en kort rekrutteringsproces måtte der lukkes for tilmelding, da ventelisten hurtigt talte 25 kvinder.

Projektet i Holbæk skal ses i sammenhæng med DIF og DGI’s fælles vision for idrætten ”Bevæg dig for livet”. Floorball er blandt de udvalgte idrætsgrene, som der satses på for at realisere visionen.

For Center for Holdspil og Sundhed er projektet i Holbæk et skridt i en længere proces, hvor centret spiller en aktiv rolle i implementeringen af centrets forskning i praksis:

- Vi glæder os meget over dette projekt, som er et rigtig godt eksempel på et frugtbart samarbejde mellem idrætsforening, kommune og forskning, siger Jens Bangsbo, professor og leder af Center for Holdspil og Sundhed.