5. januar 2015

Gratis adgang til videnskabelige artikler om fodbold og sundhed

Open access

Nu kan du hente særnummeret af Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports med 16 videnskabelige artikler om fodbold som forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme.

Klik på billedet for at få adgang til pdf versioner af artiklerne.

Med støtte fra det internationale fodboldforbund FIFA har Center for Holdspil og Sundhed nu fået mulighed for at tilbyde alle adgang til at hente en gratis pdf-version af et særnummer af SJMSS vol. 24 om ’Football for Health - Prevention and Treatment of Non-Communicable Diseases across the Lifespan through Football.’

- Normalt skal man betale – fx via abonnement - for adgang til videnskabelige publikationer, så vi er meget glade for, at FIFA har gjort det muligt at udbrede vores forskningsartikler til alle, der interesserer sig for området fodbold og sundhed, siger lektor Laila Ottesen, som er medforfatter til en af artiklerne og medlem af centrets formidlingsudvalg.

Artiklerne er baseret på forskningen i Center for Holdspil og Sundhed og udgør den videnskabelige dokumentation, der ligger til grund for FIFA’s ambitiøse og verdensomspændende sundhedskampagne - ’11 for Health’ - der rulles ud i over 100 lande.


Læs særnummeret online – eller hent artiklerne som pdf – her.