Fysisk aktivitet og aldring - fra forskning til praksis

Den nyeste og vigtigste forskning om fysisk aktivitet og ældre skal omsættes til gode aktiviteter for og engagement hos ældre i idrætsforeninger, aktivitetscentre og seniorklubber. Men hvordan?

Københavns Universitet var i november 2018 vært for en konsensuskonference, hvor forskere fra hele verden var samlet for at dele viden, diskutere og finde konsensus på viden om fysisk aktivitet og ældre. Forskerne kom med en række konklusioner og anbefalinger, som skal bruges ude i virkeligheden. Det vil vi gerne dele ved et seminar, hvor vi vil debattere, hvordan vi kan omsætte forskning til praktiske løsninger.

Videndeling mellem praktikere og forskere 

Dagen fokuserer på videndeling mellem praktikere og forskere. Vi skal i workshops diskutere metoder og erfaringer, der kan bringe ny viden i spil hjemme i organisationerne. Der vil være oplæg ved forskerne Astrid Jespersen, KU, Paolo Caserotti, SDU samt Jesper Lundbye-Jensen, KU. Alle oplæg er baseret på konklusioner og anbefalinger fra Konsensuskonferencen Fysisk aktivitet og aldring.

Seminaret er arrangeret af

Københavns Universitet ved Center for Holdspil og Sundhed samt Center for Sund Aldring. Medarrangører er DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Firmaidrætsforbund.

Invitation og program

Tilmelding

  • Online tilmelding er nødvendig, og foregår via dette link. Sidste frist for tilmelding er d. 14. februar 2019. NB! Der er et begrænset antal pladser, og der oprettes venteliste.
  • Det er gratis at deltage, men tilmelding er bindende, da der serveres mad og drikke (udeblivelse uden rettidigt afbud faktureres med 700 kr.).
  • Afmelding kan foretages frem til tilmeldingsfristen d. 14. februar.