Video – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Holdspil og Sundhed > Video

Videoklip

OBS! Nogle versioner af Internet Explorer kan have problemer med at afspille lyd på videoer. Prøv eventuelt en anden browser, som fx Google Chrome eller Firefox.

Pulsmåling på DGI Landsstævne 2017
Der var rift om at være med, da Center for Holdspil og Sundhed tilbød live pulsmåling af spillerne under floorballturneringen på årets Landsstævne i Aalborg.

Håndboldfitness på DGI Landsstævne 2017
På årets Landsstævne i Aalborg var der mulighed for at prøve kræfter med Håndbolffitness - en blanding af traditionel håndboldspil, løb og styrketræning.

Fra spisesal til floorballbane
På Torstorp Pleje- og Rehabliteringscenter i Høje Taastrup har de fundet opskriften på at få de ældre til at bevæge sig og dyrke sport.

Professor Peter Krustrup om børn, unge og fysisk aktivitet 
Peter Krustrup, professor ved Københavns Universitet, fortæller om ’Effekter af idræt og fysisk aktivitet i forhold til fysisk form og sundhed’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Lektor Jesper Lundby-Jensen om børn, unge og fysisk aktivitet
Jesper Lundbye-Jensen, lektor ved Københavns Universitet fortæller om ’Effekter af fysisk aktivitet på læring, kognitiv funktion og motoriske færdigheder’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Adjunkt Glen Nielsen om børn, unge og fysisk aktivitet
Glen Nielsen, adjunkt ved Københavns Universitet, fortæller om ’Psykologiske aspekter i relation til motivation og velvære’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Lektor Sine Agergaard om børn, unge og fysisk aktivitet
Sine Agergaard, lektor ved Aarhus Universitet, fortæller om ’Social inklusion og implementering i skole og foreningsliv’ ved seminar i Idrættens Hus den 3. maj 2016 - kort version

Workshop: Fra forskning til praksis i skolen
Workshop fra seminar om ’Børn, unge og fysisk aktivitet’ i Idrættens Hus den 3. Maj 2016. Deltagerne arbejder med ideer til at omsætte forskning til praksis i folkeskolen og på ungdomsuddannelser. 

Workshop: Fra forskning til praksis i idrætsforeninger
Workshop fra seminar om ’Børn, unge og fysisk aktivitet’ i Idrættens Hus den 3. Maj 2016. Deltagerne arbejder med ideer til at omsætte forskning til praksis i idrætsforeninger. 

Konsensuskonference: ”Betydning af fysisk aktivitet for børns udvikling og velvære”
Den 4.-7. april 2016 samlede Institut for Idræt og Ernæring verdens førende forskere indenfor fysisk aktivitet hos børn og unge til en konsensuskon-ference. Professor Jens Bangsbo fortæller om de vigtigste konklusioner.

"FIFA 11 for Health" i Europa
Ny forskning viser at "FIFA 11 for Health" virker effektivt på sundhed, trivsel og sundhedsviden hos 10-12 årige danske skolebørn. Videoen introducerer konceptet som er udviklet i et samarbejde mellem KU, DBU og FIFA.

Animeret film om Fodbold Fitness produceret af DBU
Dansk Boldspil-Union fortæller om motionskonceptet Fodbold Fitness i denne tegnede fortælling på 3 minutter, der forklarer hvordan de danske kommuner kan samarbejde med DBU om at oprette Fodbold Fitness tilbud baseret på forskningen fra Center for Holdspil og Sundhed.

Peter Krustrup - 10 minutters foredrag om fodboldfitness
Professor Peter Krustrup fortæller to gymnasieklasser om centrets forskning i sundhedseffekter af fodboldtræning, der blandt andet viser, at motionsfodbold er et effektivt våben mod livsstilssygdomme som sukkersyge og forhøjet blodtryk.

Morten Stig Christensen - ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed
Morten Stig Christensen fortæller om, hvorfor han har sagt ja til at være ambassadør for forskningens sundhedsbudskaber og forklarerer, hvad Dansk Håndbold Forbund ser af perspektiver for samarbejdet med centret.

William Kvist - ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed
Fodboldlandsholdsspiller William Kvist fortæller om at være ambassadør for forskning i holdspil og sundhed, og hvordan han håber at kunne formidle sundhedsbudskaber via sine egne erfaringer og glæden ved det sociale element i fodbold.

FIFAs dokumentarfilm om Center for Holdspil og Sundhed
FIFA – det internationale fodboldforbund – har produceret en film om centrets forskning. Filmen viser, hvordan FIFA ser på betydningen af centrets arbejde - og hvordan forskningen anvendes til at fremme FIFA's sundhedsprojekter over hele verden.

Ældre fodboldspillere er sundere end deres jævnaldrende
Veteranerne fra B93 træner to gange om ugen året rundt. Hør hvorfor fodbolden stadig er en vigtig del af deres hverdag. Forskningsleder Peter Krustrup forklarer om de sundhedsmæssige gevinster ved livslang fodboldtræning

Fodbold Fitness for kvinder skaber fællesskab
Laila Ottesen fortæller om, hvad kvinder får ud af at gå til Fodbold Fitness, og hvordan konceptet afviger fra andre idrætsgrene.

Fodbold styrker hjertes sundhed og mindsker risikoen for livsstilssygdomme
Jens Bangsbo forklarer de sundhedsfremmende fysiologiske effekter fodbold har. Endvidere om behovet for at samarbejde med kommunale institutioner for at nå de fysisk inaktive.

Kvindefodbold øger hjertets og knoglernes sundhed
Peter Krustrup fortæller om, kvindelige elitefodboldspilleres gode sundhedsprofil. Utrænede kvinder viser betydelige forbedringer i deres fysiske form efter fodboldtræning.

Svedig læring ved Forskningens Døgn
Forskere ved Center for Holdspil og Sundhed gav gymnasie- og skoleelever et praktisk indblik i sammenhængen mellem intervaltræning, pulsmåling og sundhed for hjerte og kredsløb.

Fodbold på Rådhuspladsen skaber interesse for sund livsstil
Jens Bangsbo forklarer, at det er vigtigt for Center for Holdspil og Sundhed at komme ud til de folk, der skal have glæde af centrets forskning og inspirere dem med vores viden.

Træningsstudie tester kvinder omkring overgangsalderen
En af deltagerne bliver testet på løbebånd af forskere, som udtaler sig om den positive sundhedsfremmende værdi træningen forventes at have. 

Floorballtræning i hallen for kvinder omkring overgangsalderen
Et 12 ugers træningsforløb. Kvinder omkring overgangsalderen giver den gas i hallen med stav og bold under dagens floorballtræning.

Festlig åbning af Center for Holdspil og Sundhed
Landstræner Morten Olsen, en række af landets ypperste fodboldspillere og lederne af idrættens største organisationer deltog i åbningen af Center for Holdspil og Sundhed i oktober 2012.

Præsentationsfilm for
Center for Holdspil og Sundhed

Centret samler flerfaglige kompetencer inden for forskning, formidling og undervisning i holdspil og sundhed under et tag.