Nyt floorballhold kombinerer forskning og motion – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Presse > Pressemeddelelser > Nyt floorballhold komb...

27. oktober 2017

Nyt floorballhold kombinerer forskning og motion

Hvidovre

Alle seniorer kan være med på et nyt floorballkoncept i Hvidovre. Forskere fra Københavns Universitet vil være med på sidelinjen og teste sundheden hos deltagerne. Man behøver dog ikke medvirke i forskningsprojektet, men kan også blot møde op for at spille floorball.

Nyt initiativ skal få nye målgrupper til at spille MotionsFloorball i Hvidovre. Foto: Bo Kousgaard

Hvordan påvirker det sundheden, når man starter med at spille floorball? Det undersøges nu i et samarbejde mellem Hvidovre Attack Floorball Club, Center for Holdspil ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet og Hvidovre Kommune.

I samarbejde med Hvidovre Kommune og Center for Holdspil og Sundhed starter Hvidovre Attack Floorball Club nu et motionshold for personer, der gerne vil spille floorball. Holdet er for personer med type 2 diabetes, KOL, hjerte-kar-sygdomme samt for raske seniorer eller for dig, der bare gerne vil i gang med motion. Der er træning hver onsdag klokken 11-12 i Avedøre Idrætscenter.

Når holdet begynder 8. november, står forskere fra Center for Holdspil og Sundhed klar til at informere deltagerne om forskningsprojektet. Det er frivilligt at deltage som forsøgsperson, og det er ikke en forudsætning for at spille på holdet, at man deltager i forskningsprojektet. Først og fremmest handler det om at få flere folk til at spille floorball.

Kræver ingen særlige forudsætninger

Marie Krabbe, formand for Hvidovre Attack Floorball Club, er glad for samarbejdet:
"Vi har længe gerne ville starte motionshold op for seniorer, men vi har været usikre på, hvordan vi skulle tiltrække spillere. Samarbejdet med Københavns Universitet og Hvidovre Kommune giver os nogle andre muligheder, og det er bestemt et projekt, som vi har store forhåbninger til. Alle er velkomne i klubben og på det nye motionshold. Det vigtigste er, at de har lyst til at prøve kræfter med floorball," siger hun.

Træningen foregår hver onsdag fra 11-12, og spillerne testes ved en af de første træninger i foreningen og igen efter ca. tre måneder. Træningen fortsætter efter nytår og afsluttes med endnu en test, når sæsonen slutter.

"Vi ved fra tidligere forskningsprojekter, at de personer, som deltager, gerne vil fortsætte, når projektet er slut. Det skyldes det sammenhold, som de får. MotionsFloorball har også den fordel, at det kan spilles af alle. Sundheden er vigtig, men kammeratskabet er ganske unikt sammenlignet med løb eller træning i et fitnesscenter. Med dette initiativ fra Hvidovre Attack samt samarbejdet med Hvidovre Kommune får vi mulighed for at forske endnu mere i effekterne af spillet ", siger Jonas Tybirk, forsker ved Center for Holdspil og Sundhed, Københavns Universitet.

”I Hvidovre Kommune har vi fået øje på, at floorball er særlig velegnet til borgere, som ikke er vant til at dyrke motion, eller hvor det er længe siden, at motion har været en del af hverdagen. Floorball er sjovt, deltagerne får pulsen op uden at bemærke det og floorballstaven betyder, at det er lidt lettere at holde balancen,” siger Lea Dyrehauge, sundhedskonsulent i Hvidovre Kommune.

Man skal ikke have særlige forudsætninger for at spille MotionsFloorball. Har man lyst til også at deltage i forskningsprojektet, så tilbydes man et forløb frem mod sommeren 2018, hvor man kan blive klogere på sin egen fysiske sundhed. Udover fysiske test, skal det undersøges, hvordan fastholdelsen og træningsdeltagelsen er over en længere periode.