Ny bog dokumenterer holdspils gavnlige effekt på sundhed og livskvalietet – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Presse > Pressemeddelelser > Ny bog dokumenterer ho...

08. september 2017

Ny bog dokumenterer holdspils gavnlige effekt på sundhed og livskvalietet

Bogudgivelse

Boldspil har givet fornyet energi og livsglæde til 89-årige Rosalinde og 49-årige Lotte. Læs om dem i Boldspil for livet, der giver en unik indføring i holdspils sundhedsfremmende effekter samt træningens potentiale for at øge livskvaliteten og trivslen for voksne danskere.

Boldspil for live - spil sammen om sundhed og velvære hedder den nye bog, som udkommer fra forlaget Frydenlund. Foto: Mikal Schlosser

I bogen møder vi bl.a. Lotte på 49 år, der har genfundet glæden ved motion, og Rosalinde på 89, der gik med stok, før hun begyndte til boldspil, men som nu både kan løbe og spille bold. Boldspil for livet kigger nærmere på holdspil for ikke-motionsvante personer, herunder specifikt på kvinder i overgangsalderen, personer med forhøjet blodtryk, diabetespatienter og ældre. Samtidig giver den konkrete tips og anbefalinger til start og organisering af motionsholdspil i bl.a. foreninger og kommunale sundheds- og aktivitetscentre.

Bogen er et resultat af den forskning, som er foretaget af Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet gennem de seneste fem år.

»Der er et stort uudnyttet potentiale i denne forsknings resultater. For der er mange, der
endnu ikke har kendskab til dokumentationen bag holdspil som sygdomsforebyggende og sundhedsfremmende aktivitet«, siger bogens ene forfatter Jens Bangsbo.

Bogen henvender sig blandt andet til studerende, lærere, fysioterapeuter, personale i
patientforeninger og sundhedspersonale i kommunerne.