Ambassadører for Center Holdspil og Sundhed – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Presse > Ambassadører

Ambassadører for Center Holdspil og Sundhed

Det er et af centrets vigtigste formål at omsætte forskningsresultater til viden, der kan anvendes til at forbedre folkesundheden. Ambassadørerne spiller en vigtig rolle i forhold til at bringe budskaberne bredt ud.

Ambassadørerne er personligheder, der i kraft af deres baggrund, virke, specialviden og/eller holdninger er forbilleder for mange danskere. De har gode formidlingsevner og et indblik i den arbejde, som centret udfører og i det potentiale, som forskningen repræsenterer.

MORTEN STIG CHRISTENSEN er tidligere håndboldlandsholdsspiller. Han havde efterfølgende en lang karriere på TV 2 som studievært og sidenhed som sportschef, inden han i 2007 tiltrådte som generalsekretær for Dansk Håndbold Forbund.

"Alle vi der brænder for håndbolden kan fortælle om de sociale og sundhedsmæssige gevinster ved at være aktiv i sporten. Men med den dokumentation og viden, vi kan få fra Center for Holdspil og Sundhed, har vi nu fuldt belæg for vores gode historier, og vi har mulighed for at udbrede budskabet internationalt."

Morten Stig Christensen

KATRINE S. PEDERSEN er tidligere anfører for det danske fodboldlandshold og med 210 landskampe er hun den dansker, der har repræsenteret sit land flest gange. Katrine S. Pedersen er uddannet lærer, underviser på et idrætsgymnasium i Norge og er assistenttræner for det danske kvindefodboldlandshold.

"Fodbold har givet mig mange fantastiske oplevelser og har skærpet mit fokus på det sunde liv - både fysisk og hvad angår trivsel og livskvalitet. Jeg glæder mig til at dele mine erfaringer med andre, og især vil jeg have fokus på centrets arbejde i forhold til kvindefodbold og fodbold for børn."

Katrine S. Pedersen

WILLIAM KVIST er viceanfører for det danske fodboldlandshold. Han spiller til dagligt i den danske superligaklub FC København. William Kvist har en uddannelse i økonomi fra Copenhagen Business School.

"Jeg har fulgt centerets aktiviteter med stor interesse. At fodbold er sjovt og fastholdende vidste jeg godt, men jeg var glædeligt overrasket over, at fodbold er så sund en aktivitet. Jeg ser frem til at være med til at viderebringe de gode budskaber."

William Kvist

LYKKE FRIIS er prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet. Hun er ph.d. i international politik fra Københavns Universitet og har været klima- og energiminister samt minister for ligestilling.

"Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er fodboldfanatiker – og at jeg derfor naturligvis har en helt, helt særlig interesse for det her center og dets banebrydende forskning, som også vækker genlyd uden for landets grænser."

Lykke Friis

Manu Sareen er uddannet socialpædagog og konfliktmægler. Han har stor erfaring med integrationsarbejde og har undervist i socialt arbejde på blandt andet lærerseminarier, i kommuner, ministerier og ved politiet. Fra 2011 til 2015 var han medlem af Folketinget og minister for flere områder, bl.a. for kirke, børn, integration, ligestilling og for sociale forhold. Manu Sareen arbejder i dag som forfatter.

- Jeg glæder mig til at fungere som ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed, som arbejder med mange af de samme forhold, som jeg tidligere har arbejdet med som minister - mænds sundhed, kvinders sundhed, holdspil mod ensomhed for ældre og meget mere. At dyrke holdspil har haft stor betydning for min egen selvtillid og mit sociale liv, og da jeg var barn var boldspil med til at give mig mod på min skolegang. Jeg ser særligt frem til at være med til at udbrede budskaberne om holdspils potentiale til at skabe sundhed og trivsel blandt børn og unge.

Manu Sareen