28. april 2022

”Olley-volley” og ”vatpinds-hockey” – 100 ældre samlet til Den Store Holdspilsdag for københavnske aktivitetscentre

AKTIVT SENIORLIV

Se billederne fra Den Store Holdspilsdag, hvor cirka 100 ældre var samlet på Aktivitetscenter Bispebjerg i København. Her kastede deltagerne sig ud i de ansattes nyopfundne spil Olley-Volley, men også klassikeren petanque og en siddende version af hockey var blandt de mange holdspil på dagen.

Partibold
Der var også tid til grin under partibold.

Godt 100 ældre og 20 ansatte deltog onsdag den 27. april i Den Store Holdspilsdag på Aktivitetscenter Bispebjerg.

Efter 15 minutters indledende opvarmning blev de ældre sluppet løs ved de forskellige holdspil, og der var masser at afprøve: Olley-Volley, pladebold, vatpinds-hockey, kongebold, partibold og petanque.

Flere af spillene har de ansatte på aktivitetscentrene selv fundet på eller tilpasset til netop deres brugere ud fra i forvejen velkendte spil.

Siddende blev til stående

På grund af de store forskelle i fysisk formåen var flere af spillene designet til, at man kunne være med siddende på en stol. Men, som det før er set med holdspilsaktiviteter på aktivitetscentre andre steder i landet, er det ikke altid nemt at blive siddende, når først musikken spiller.

Flere af de ældre måtte i hvert fald mindes om at trække lidt tilbage fra det yderste af sæderne, så der ikke kom for mange unødige styrt, når de blevet revet med i nogle af de mere hektiske spil, som fx vatpinds-hockey eller partibold.

Højt humør og nye bekendtskaber

Ud over værterne fra Aktivitetscenter Bispebjerg var der også deltagelse af brugere fra to af de øvrige aktivitetscentre i Københavns Kommune – Valby og Østerbro.

Og mellem aktiviteterne og de mange grin var der overskud til at gøre sig nye bekendtskaber. Typisk ved at høre de øvrige deltagere, hvor de kom fra, og hvad de mon syntes om dagen, der til manges store tilfredshed blev rundet af med en gang smørrebrød.

TV2 Lorry var også forbi holdspilsdagen. Se deres indslag nederst i artiklen her.

En udløber af et forløb for de ansatte

Forud for holdspilsdagen havde de ansatte på aktivitetscentrene Bispebjerg og Valby været igennem et forløb med workshops, hvor de lærte at tilpasse holdspil til deres specifikke målgrupper.

Kunne du tænke dig at høre om mulighederne for, at nogle af centrets implementeringskonsulenter kommer ud og klæder jeres personale på til at tilpasse holdspil til de borgere, I har hos jer, så kan Signe Holmenlund fra Center for Holdspil og Sundhed kontaktes.

Opvarning
Der blev varmet grundigt op, inden spillene gik i gang.

Hockey
Vatpinds-hockey blev som sædvanlig spillet siddende.

Petanque
Udenfor var der fundet plads til et mere traditionelt spil for ældre - petanque.

Emner