11. november 2021

Lokale instruktører fra Ældre Sagen var på kursus i holdspil

AKTIVT SENIORLIV

Tirsdag den 9. november var en gruppe af Ældre Sagens frivillige instruktører på kursus i Køge, hvor de hørte om effekterne af holdspil og prøvede en række spil på egen krop.

Siddende floorball Ældre Sagen frivillige
Ældre Sagens lokale instruktører prøvede blandt andet kræfter af med siddende floorball.

Konsulenter fra Center for Holdspil og Sundhed var i denne uge i Køge sammen med Ældre Sagen for at fortælle om holdspil i teori og praksis for en gruppe af Ældre Sagens lokale frivillige.

Her fik de frivillige blandt andet indsigt i nogle af de mange fordele ved at deltage i holdspil sammenlignet med andre udbredte motionsformer som fx gåture eller styrketræning.

Derudover blev kursisterne også introduceret til en række konkrete holdspil med motion som hovedformål, som fx ”hula-bold”, ”partibold”, ”keglebold” og ”motionsfloorball”. Derudover prøvede de kræfter med at tilpasse spillene undervejs, så de også kunne spilles, imens deltagerne fx sad ned.

Det er nu håbet, at de frivillige hver især er blevet godt klædt på til at tage deres nye viden med hjem i Ældre Sagens lokale afdelinger og dermed kan få endnu flere ældre til at opleve de mange glæder ved holdspil – de fysiologiske såvel som de mentale og sociale.