4. juni 2020

Center for Holdspil og Sundhed undersøger brobygning mellem kommuner og idrætsforeninger

UNDERSØGELSE

Center for Holdspil og Sundhed er i gang med at undersøge, hvordan brobygningen mellem kommuner og idrætsforeninger kan fastholde flere danskere i nye træningsrutiner.

Indvandrerkvinder aktivitet gymnastiksal
(Foto: Bo Kousgaard)

Center for Holdspil og Sundhed er sammen med Københavns Kommune i gang med en undersøgelse, der skal gøre os alle sammen klogere på, hvordan brobygningen mellem kommuner og idrætsforeninger (eller idrætsfællesskaber) kan hjælpe med at fastholde borgere i nye træningsrutiner i hverdagslivet efter deltagelse i et kommunalt træningstilbud.

Vi efterlyser derfor konkrete erfaringer fra kommunale medarbejdere på tværs af Sundheds-, Kultur og Fritid- eller Beskæftigelsesafdelinger: Hvad er jeres erfaringer med brobygning til lokale idrætsforeninger?

Der er brug for så mange input som muligt, og vi er interesserede i både de muligheder og begrænsninger, man som kommunal medarbejder har oplevet på området. Det behøver altså ikke udelukkende være succesoplevelser. Oplever man bestemte udfordringer hver gang, man prøver at brobygge med idrætsforeningerne, vil vi også gerne høre om det.

Hvordan kan du hjælpe?

Man kan medvirke til undersøgelsen ved at indsende skriftligt materiale som fx samarbejdsaftaler, projektbeskrivelser og -evalueringer, notater, referater eller indstillinger til politiske udvalg. Materialet kan sendes til udviklingskonsulent Signe Engdal Larsen på  senest mandag den 15. juni 2020.

Undersøgelsen har til formål at koble international videnskabelig litteratur med de danske kommuners erfaringer, så det hele ender med en rapport med anbefalinger til kommunernes samarbejde med idrætsforeninger og idrætsfællesskaber.

Vi sender rapporten direkte til alle kommuner, der har sendt et bidrag!