Professor Jens Bangsbo på orlov for at blive træner i Tyrkiet – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Nyheder > 2017 > Professor Jens Bangsbo...

13. oktober 2017

Professor Jens Bangsbo på orlov for at blive træner i Tyrkiet

Orlov

Professor Jens Bangsbo er pr. 1. oktober 2017 gået på delvis orlov fra sin stilling på Institut for Idræt og Ernæring for i stedet at blive assistenttræner i den tyrkiske klub Antalyaspor. Orloven strækker sig foreløbig frem til udgangen af maj 2018 med mulighed for forlængelse i yderligere et år. Herefter vil Jens Bangsbo vende tilbage til instituttet.

Antalyaspor ligger i Süper Lig, den bedste tyrkiske række, og Jens Bangsbo skal indgå i et trænerteam ledet af den tidligere brasilianske landsholdsspiller Leonardo.

Foto: Lizette Kabré

- Det er nok lidt uventet og ikke noget, jeg har gået og arbejdet aktivt for at opnå. Men jeg har jo UEFAs højeste træneruddannelse, og jeg har hele tiden forsøgt at holde min trænerpraksis i gang - blandt andet med landsholdet - selv om jeg mest har beskæftiget mig med universitetsverdenen de senere år. Så fik jeg opkaldet fra Leonardo og dermed tilbuddet og muligheden i Tyrkiet, så jeg synes, det var oplagt at slå til, siger Jens Bangsbo.

Han vil under orloven være tilknyttet Institut for Idræt og Ernæring og Center for Holdspil og Sundhed i mindre omfang. Under Jens Bangsbos orlov vil vicecenterleder, ph.d. Bo Vestergård Madsen blive konstitueret som leder af Center for Holdspil og Sundhed.

Foto: Esben Zøllner

- Vi er naturligvis glade på Jens’ vegne og glæder os over, at han ikke slipper tøjlerne helt, her på Center for Holdspil og Sundhed. Og vi fortsætter ufortrødent arbejdet med at implementere holdspillets gavnlige effekter overalt, hvor danskerne er. Vi er allerede i fuld gang med en lang række samarbejdsaftaler med blandt andre kommuner, organisationer og skoler, så det kører alt sammen videre, selvom Jens forfølger fodboldsporet for en periode, siger Bo Vestergård Madsen.

Jens Bangsbo har siden 2003 været tilknyttet Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet som professor og viceinstitutleder. Han oprettede i 2012 Center for Holdspil og Sundhed, finansieret af Nordea-fonden.

Fra 1999 til 2004 var Jens Bangsbo rådgiver og assistenttræner i den italienske fodboldklub Juventus. Fra 2006 til 2007 taktisk konsulent i AEK Athen. Han har også før og under flere slutrunder arbejdet som assistenttræner på det danske fodboldlandshold og fungeret som instruktør for de internationale organisationer UEFA, AFC og FIFA.

Yderligere informationer

Jens Bangsbo, mail: jbangsbo@nexs.ku.dk; telefon: 2875 1623