Center for Holdspil og Sundhed ønsker god sommer – Københavns Universitet

27. juni 2017

Center for Holdspil og Sundhed ønsker god sommer

Sommerhilsen

Det har været et travlt halvt år for Center for Holdspil og Sundhed. Nye projekter er påbegyndt. Vi har indgået i en række interessante samarbejdsaftaler med vores dygtige partnere. Nye koncepter er blevet udviklet. Nu er det tid til at holde en kort sommerpause, før vi i sensommeren og efteråret byder på et par større events og selvfølgelig fortsætter det gode arbejde.

Bo Vestergård Madsen tiltrådte som daglige leder af centrets rådgivnings- og implementeringsenhed d. 1. februar 2017. Foto: Esben Zøllner Olesen.

Sommeren nærmer sig og det er tid til igen lige at trække vejret og give sig selv en pause med ro til eftertanke. Her på Center for Holdspil og Sundhed giver sommeren også anledning til en lille status på et halvt år, der har summet af aktivitet og udvikling.

Nye rådgivere har haft en travl start

I starten af året ansatte centret tre rådgivere. Rådgiverne har haft en travl start, og der er blevet nedsat faggrupper på både senior, voksen og børne/unge-området.

Interessen for vores projekter har været stor. Projektet Spil Bolden har skabt særlig stor interesse og en del skoler har meldt positivt tilbage. Spil Bolden er et holdspilskoncept for skoleelever i 3.- 4. klasse, som arbejder med konkret implementering af holdspil i skolen, baseret på forskning, der viser de gavnlige effekter af fysisk aktivitet hos børn. Projektet rulles ud  i tre skoler og i alt syv klasser på sjællandske skoler umiddelbart efter sommerferien.

Sammen med Ældre Sagen og rådgivningsvirksomheden Pluss arbejder vi lige nu på at udvikle en række træningspakker til mennesker med demens.

Centrets rådgivningsenhed arbejder løbende på at udvikle tilbassede koncepter til alle vores målgrupper, og vi har blandt andet allerede afholdt det første kursus i MotionsFloorball for foreninger, der gerne vil arbejde med nye målgrupper, som på dette kursus var mænd over 60 år. Kurset blev afholdt i samarbejde med Floorball Danmark.

Øget fokus på events

Et større fokusområde på centret har været at styrke kommunikationen. Det er sket for at løfte kommunikationsarbejdet blandt andet på de sociale medier, pressen og i relation til events.

Netop events kommer til at fylde en del på centret i løbet af sensommeren og efteråret på Center for Holdspil og Sundhed. Om lidt drager vi afsted for at deltage i Landsstævnet i Aalborg, hvor vi skal lave  et spændende arrangement med live-pulsmonitorerting af floorballspillere.

I august fejrer vi vores 5- års jubilæum med et stort formidlingsarrangement - du er inviteret. Her kan du blandt andet høre oplæg om centrets forskning gennem de sidste 5 år, og bidrage til debat om implementering af resultaterne ude i ”den virkelige verden”. Eftermiddagen byder på workshops inden for en lang række temaer, alle med fokus på ”Fra forskning til praksis”. Seminaret afsluttes med en meningsdannende paneldebat med fremtrædende personer fra idrætsorganisationerne, den politiske scene og forskningsverdenen.

En måned efter - d. 23. september - afholder vi i samarbejde med Bevæg dig for Livet Danmarks første nationale holdspilsdag med holdspilsaktiviteter i 6-8 kommuner landet over. En event vi har brugt - og stadig bruger - meget tid på at arrangere, og som vi glæder os meget til at føre ud i livet.

God sommer

Tak til alle jer, der indgår i partnerskaber med os. I bidrager til og viser interesse i vores forskning, rådgiving og implementeringsarbejde, og dermed bidrager I også til centrets succes. Vi glæder os til at arbejde endnu tættere sammen med jer og er utroligt glade for jeres værdifulde bidrag til de mange aktiviteter og resultater, vi har fået løbet i gang.

Rigtig god sommer!

Bo Vestergård Madsen
Vicecenterleder, Teamchef for rådgivning og implementering