Fysisk aktivitet skal være en naturlig del af skoledagen – Københavns Universitet

Holdspil og Sundhed > Nyheder > 2013 > Kronik i Frb. Amts Avis

23. maj 2013

Fysisk aktivitet skal være en naturlig del af skoledagen

Kronik af professor Jens Bangsbo og professor Peter Krustrup i Frederiksborg Amts Avis

I de boglige timer vil korte pauser med fysisk aktivitet genetablere børnenes koncentrations- og indlæringsevne, som ellers falder markant i løbet af en lektion. Samtidig skal der gøres en større indsats for at øge intensiteten i skoleidrætten, da den er af stor betydning for det sundhedsmæssige udbytte af undervisningen. Holdspil som fodbold og hockey er varierende og stimulerende, har høj intensitet og er socialt, lystbetonet og motiverende. I arbejdet med udviklingen af den ”nye nordiske skole” skal leg og fysisk aktivitet således tænkes ind som en naturlig og nødvendig del af skoledagen.